After festive new year, this a a good and detox recipe to make you fell healthy ! Full of vitamins, this delicious salad will make you travel in Asia without moving 🙂
Really easy and quick to make !
Ingredients :
- 2 carots
- 1/8 of red cabbage
- 200 g soybean
- 1 bunch of fresh coriander
- 1 bunch of fresh mint
- 2 table spoon of sesame oil
- 1,5 table spoon of soja sauce
- 1 garlic clove
- a bit of chili
- a bit of seshuan pepper
- some peanut chopped (optional)
- ginger (about 2 cm)
- half of lime
How to cook it :
- wash and grate carrots and red cabbage ;
- place them in a drainer to take away the water inside ;
- add soja bean ;
- mix sesame oil and soja sauce in a container and add the garlic crushed, ginger minced, chili and leave it for one hour.
- then add the sauce to the salad and add the mint and fresh coriander, seshuan pepper and lime juice.
- serve the salad with some coriander leaves for the decoration touch and some peanuts squashed.
This delicious salad is now ready to be eaten !
You can also present the salad as an apeitivo in bambou style dish :
Petit récap sur les supers aliments utilisés
L’ail est un super aliment ! Très bon pour les défenses immunitaires, rempli d’antioxydants, il est anti infections.
Le chou possède également tellement de propriétés … il améliore les défenses immunitaires (pendant l’hiver dopez vous !!!), blindé d’antioxydants il prévient certains cancers et il est également recommandé aux diabétiques.
La carotte encore un aliment vedette ! Elle ralentit le vieillissement grâce à ses super antioxydants, entretient la santé des yeux, est bénéfique contre l’hypertension et prévient également des maladies cardiovasculaires.
Le gingembre, mon aliment chouchou que je mets dans beaucoup de recettes ! Anticancer, antioxydant il agit également contre les nausées et les migraines.
La coriandre aide à la digestion !
Enjoy !!!